Voordelen online feedback tools

Verhoog klanttevredenheid

Uit onderzoek blijkt dat slechts 1 op de 10 ontevreden klanten de moeite neemt om daadwerkelijk zijn beklag te doen. Van 9 ontevreden klanten weet u dus vaak niet dat zij ontevreden zijn, deze geluiden bereiken u niet.

Door tussenkomst van een derde partij, die naar de mening van al uw klanten vraagt, zijn ontevreden klanten eerder geneigd om ongenoegen kenbaar te maken. Dat stelt u in de gelegenheid om de dialoog aan te gaan, het probleem op te lossen en de ontevreden klant om te buigen naar een terugkerende, loyale klant.

 

Uw bedrijf straalt vertrouwen uit

Door het tonen van onafhankelijke klantbeoordelingen zien potentiële klanten direct wat de klanttevredenheid is onder bestaande klanten. Dit schept vertrouwen, waardoor zij eerder besluiten om een aankoop bij u te doen. Daarnaast geven klantbeoordelingen openheid van zaken over uw bedrijf, klanten weten door het lezen van de beoordelingen dat uw bedrijf betrouwbaar is en zullen daarom meer producten per aankoop afnemen.

 

Vergroot online bereik

Op internet is unieke content erg belangrijk. Een hoger aantal klantbeoordelingen over uw bedrijf zorgt ervoor dat u nog hoger scoort in zoekmachines, waardoor de vindbaarheid en daarmee het klantenbereik worden vergroot.

 

Controle over online reputatie

Een ontevreden klant kan met een paar handelingen uw goede online reputatie beschadigen. Om controle te houden over negatieve feedback is het noodzaak om alle klanten in de gelegenheid te stellen om uw bedrijf te beoordelen. Zo creëert u de mogelijkheid om de dialoog aan te gaan met de ontevreden klant en voorkomt u dat negatieve feedback overal op internet komt te staan.

 

Verbeteren van interne- en externe processen

Klantfeedback geeft u ook meer inzicht en controle over de andere stappen binnen het bestelproces.

Stel dat u via klantfeedback regelmatig het bericht ontvangt dat postzendingen pas na 2 dagen worden afgeleverd bij uw klanten, terwijl u betaalt voor een 24-uurslevering. Tijd voor actie!