Google Shopping integratie

FBCvervolg-5_2

 

Wat is Google Shopping en waarom is het belangrijk voor webwinkeliers?

Google Shopping is een nieuw onderdeel van Google met als doel om potentiële kopers en webwinkels dichter bij elkaar te brengen. Voor de klanten wordt het hierdoor mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier producten of diensten met elkaar te vergelijken en daarbij de webshop te vinden waar het product te koop is. Google shopping resultaten herkent u aan de gele sterren.

Google Shopping is in feite een vergelijkingssite, zoals bijvoorbeeld Beslist.nl.

Door producten en prijzen met elkaar te vergelijken en direct een link te tonen naar de winkels waar het product te koop is, verwacht Google haar gebruikers het online shoppen nog makkelijker te maken.

 

Ook meer potentiële kopers aantrekken?

Google toont de Google Shopping resultaten tussen de normale resultaten. Wat direct opvalt is dat de resultaten in Google Shopping sterren tonen, een afbeelding en zelfs het aantal reviews met de gemiddelde score. De resultaten springen dus enorm in het oog. Daarnaast staan deze resultaten ook nog eens op de eerste pagina met zoekresultaten in Google.

Omdat Google de meest gebruikte zoekmachine ter wereld is zorgen deze resultaten direct voor extra bezoekers.

Koppeling met Google Shopping en Google Adwords

Webwinkels die adverteren via Google AdWords kunnen de Google Shopping resultaten inzetten voor de Ad extensies in hun Adwords campagne.

Uw beoordelingen met de ratingstars worden weergegeven bij uw Adwords advertenties. Lees meer over onze Adwords integratie